PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 23. prosinca 2015.

BOZICNI PURECI ZABATAK S POVRCEM

Sastojci 8 osoba 2,5 kg purećeg zabatka 350 ml soka od jabuke 4 žlice javorovog sirupa 1 žličica Sušenog timijana Podravka 1 žličica Sušenog mažurana Podravka naribana korica jednog limuna 90 g maslaca 2 žlice maslinovog ulja 150 g luka 100 g korijena celera 200 g mrkve 1 Povrtni temeljac za jela Podravka 2 žličice Gussnela Dolcela 75 ml rakije od jabuke sol Crni papar mljeveni Podravka 1 žlica Vegete Priprema 1. U posudu stavite sok od jabuke, javorov sirup i pustite da zakuha. Kuhajte na srednjoj vatri dok ne dobijete otprilike 75 ml tekućine. Uklonite s vatre, umiješajte timijan, mažuran i limunovu koricu. Dodajte hladni maslac i miješajte dok se ne otopi i poveže s umakom. 2. Pureće zabatke pospite Vegetom, posolite, popaprite i dobro natrljajte. Premažite ih s ½ količine pripremljenog umaka i stavite ih u namašćeni lim za pečenje. Oko njih rasporedite na veće komade narezani luk, celer i mrkvu. 3. Povrće lagano posolite i popaprite, pa sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 1½-2 sata. 4. Kad je pečeno, meso i povrće izvadite na tanjur za posluživanje, a umak od pečenja prelijte u manju posudu. Dodajte mu preostali umak od soka i sirupa, povrtni temeljac i prokuhajte dok se umak ne reducira. 5. Umiješajte Gussnel razmućen u malo hladne vode i još kratko prokuhajte. Na kraju umiješajte rakiju od jabuka. Posolite i popaprite po potrebi. Posluživanje Pečene zabatke i povrće zajedno s umakom poslužite uz pripremljeni pire i džem od brusnice. Savjet Umjesto zabataka, možete upotrijebiti cijelu puricu. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar