PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 30. prosinca 2015.

ŽARBO TORTA

Sastojci Biskvit: 12 bjelanjka 12 žlica šećera 300 g mljevenih oraha 3 ravne žlice brašna Karamel: 300 g šećera Čokoladni premaz: 150 g čokolade za kuhanje 120 g maslaca Krema: 12 žumanjaka 12 ravnih žlica šećera 200 g čokolade za kuhanje 250 g maslaca Priprema 1. Biskvit: Pećnicu zagrijati na 200"C. Veliki lim od pećnice lagano nauljiti i obložiti papirom za pečenje. U snijeg od bjelanjaka postupno dodavati šećer i miksati dok snijeg ne očvrsne. Zatim lagano žlicom umiješati mljevene orahe i brašno. Smjesu izliti na papir i poravnati. Staviti u zagrijanu pećnicu i odmah smanjiti temperaturu na 180"C. Peći 15 minuta, ili dok se biskvit ne počne odvajati od stijenki lima. Pečen ohladiti i uzduž prerezati na 3 trake. Napomena: Ako se pravi torta okruglog oblika, onda peći 3 kore od po 4 bjelanjka. 2. Karamel: Rastopiti šećer na laganoj vatri u suhoj posudi svijetlog dna. Vruć karamel dmah preliti preko sve 3 kore i tanko razvući nožem. Ohladiti. 3. Čokoladni premaz: Na laganoj vatri rastopiti čokoladu i maslac. Kad se malo prohladi, premazati sve 3 kore preko karamela. 4. Krema: Umutiti žumanjke sa šećerom i kuhati na banja Mariji. Kad se žumanjci zgusnu, dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se čokolada ne rastopi i dobije glatka krema. Ohladiti. Ohlađenu kremu dobro izmiksati, pa dodati pjenasto umućen maslac. 5. Slaganje: - kora sa karamelom i čokoladom - čokoladni premaz - čokoladna krema Složiti sve 3 kore jednu na drugu. Ukrasiti po želji. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar