srijeda, 30. prosinca 2015.
BAKINA DOMACA SUPA
Sastojci 5 osoba
400 gr. pilećeg mesa ( bubac krila ledja, i nogice zašto da ne)
1 kom većeg celera
3 šargarepe
1 veći peršun
1 manji krompir
1 mala glavica luka
nekoliko zrna bibera
domaći rezanci ili knedle za supu
1 kašika začina
malo soli
malo seckanog lista celera ili peršuna
Priprema
1.
Meso dobro oprati i staviti u veći lonac, dodati šargarepu seckanu na kocke,celer na kockice, peršin koren seckan, krimpir ceo, luk manja glavica ( koja je presečena na pola i prepečena na plotni) i malo bibera u zrnu.
2.
Sve to naliti vodom, i kuvati na kraju šporeta ili na ringli koju smanjimo da supa lagano vri. Vodu naliti pun lonac i više ne dolivati u toku kuvanja ( Ja kuvam u lonccu od 5 l) lagano da vri, i kad uvri tad je i meso i povrće kuvano. Meso, krompir i luk izvaditi i dodati rezance. To su obično domaći koje pravim na mašini. Na vama je da odlučite šta ćete staviti. Ima gotovih rezanaca, nisu baš kao domaći ali mogu poslužiti, ili napravite knedle o kojima sam pisala u jednim od prethodnih recepata.
3.
U supu dodamo i malo seckanog lista celera ili peršuna, začina i soli po ukusu. Supa provri još 2-3 minuta i sklanja se sa šporeta. Supi možemo dodati i knedle a to izgleda kao na slici... Naša supa je gotova.
Osećate kako miriše mmm...
Video ovog recepta pogledajte na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=DAYhQAZi8N0
Prijatno
Prijatno !
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar