srijeda, 30. prosinca 2015.
SLATKO-LJUTA HRSKAVA PILECA KRILCA
Sastojci 2 osobe
12 pilećih krilaca
12 drvenih ražnjića
2 kašike šećera
3 kašičice crvene slatke paprike
1 kašičica ljute paprike
2 kašičice sušenog origana
1 kašičica sušenog timijana
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica začina za gril
1 1/2 kašičica soli
Priprema
1.
Prvo potopite ražnjiće u vodu, pa napravite smesu od začina tako što ćete ih sve dobro izmešati.
2.
Kad su ražnjići malo omekšali, ispravite krilca tako da kosti stoje skoro u pravoj liniji i uvucite ražnjiće po dužini da ih drže ispravljene.
3.
Utrljajte mešavinu začina sa obe strane krilaca i ostavite ih da stoje pokrivena u frižideru oko sat vremena.
4.
Poslažite krilca na pelh obložen papirom za pečenje i pecite po 20 minuta sa svake strane u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar