PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 30. prosinca 2015.

SLATKO-LJUTA HRSKAVA PILECA KRILCA

Sastojci 2 osobe 12 pilećih krilaca 12 drvenih ražnjića 2 kašike šećera 3 kašičice crvene slatke paprike 1 kašičica ljute paprike 2 kašičice sušenog origana 1 kašičica sušenog timijana 1 kašičica belog luka u prahu 1 kašičica začina za gril 1 1/2 kašičica soli Priprema 1. Prvo potopite ražnjiće u vodu, pa napravite smesu od začina tako što ćete ih sve dobro izmešati. 2. Kad su ražnjići malo omekšali, ispravite krilca tako da kosti stoje skoro u pravoj liniji i uvucite ražnjiće po dužini da ih drže ispravljene. 3. Utrljajte mešavinu začina sa obe strane krilaca i ostavite ih da stoje pokrivena u frižideru oko sat vremena. 4. Poslažite krilca na pelh obložen papirom za pečenje i pecite po 20 minuta sa svake strane u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar