subota, 19. prosinca 2015.
TORTA SA BANANAMA I ČOKOLADOM
Sastojci
BISKVIT 5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika oraha
5 kašika brašna
ČOKOLADNI PRELJEV 15 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg mliječne čokolade
5 dkg margarina
FIL: 1/2 L mlijeka
8 kašika šećera
6 kašika brašna
20 dkg mljevenih oraha
još: 1/2 L šlaga za ukrašavanje
Priprema
1.
BISKVIT: Mikserom dobro izraditi 5 žumanjaka s 5 žlica šećera. Dodati 5 kašika oraha i 5 kašika brašna i na kraju kuhačom lagano umiješati snijeg od 5 bjelanjaka. Peći na 180 C. Kad se ispeče i ohladi prerezati na dva dijela.
PRELJEV OD ČOKOLADE: Rastopiti čokolade i margarin na način na koji uobičajno radite.(na pari, štednjaku, mikrovalnoj...)
FIL: Od 1/2l mlijeka odvojiti malo i pomiješati s šećerom i brašnom. Kad mlijeko zavrije smjesu mlijeka, brašna i šećera ukuhati i dodati mljevene orahe. Kad se ohladi krema u nju dodati dobro izrađen margarin.
Redoslijed slaganja: biskvit, banane po cijelom biskvitu čitave položiti, sipati čokoladni preljev između banana, na to fil, biskvit, tanko premazati filom i ukrasiti šlagom.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar