PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 19. prosinca 2015.

TORTA SA BANANAMA I ČOKOLADOM

Sastojci BISKVIT 5 jaja 5 kašika šećera 5 kašika oraha 5 kašika brašna ČOKOLADNI PRELJEV 15 dkg čokolade za kuhanje 10 dkg mliječne čokolade 5 dkg margarina FIL: 1/2 L mlijeka 8 kašika šećera 6 kašika brašna 20 dkg mljevenih oraha još: 1/2 L šlaga za ukrašavanje Priprema 1. BISKVIT: Mikserom dobro izraditi 5 žumanjaka s 5 žlica šećera. Dodati 5 kašika oraha i 5 kašika brašna i na kraju kuhačom lagano umiješati snijeg od 5 bjelanjaka. Peći na 180 C. Kad se ispeče i ohladi prerezati na dva dijela. PRELJEV OD ČOKOLADE: Rastopiti čokolade i margarin na način na koji uobičajno radite.(na pari, štednjaku, mikrovalnoj...) FIL: Od 1/2l mlijeka odvojiti malo i pomiješati s šećerom i brašnom. Kad mlijeko zavrije smjesu mlijeka, brašna i šećera ukuhati i dodati mljevene orahe. Kad se ohladi krema u nju dodati dobro izrađen margarin. Redoslijed slaganja: biskvit, banane po cijelom biskvitu čitave položiti, sipati čokoladni preljev između banana, na to fil, biskvit, tanko premazati filom i ukrasiti šlagom. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar