subota, 19. prosinca 2015.
ŠNICLE U UMAKU OD SLATKOG PIVA
Sastojci 4 osobe
2 žlice ulja/biljno/,može i svinjska mast
750g nemasne junjetine/plećka
2 crvena luka
2 velike mrkve
2žlice brašna
125ml svjetle pive
500ml goveđeg temeljca
2 češnja češnjaka
2 žlice meda
1žlica naribanog đumbira
1 naranča/naribana korica
papar,sol
prstohvat chilli papričice /opcionalno
Priprema
1.
Meso narezite na kocke ili na manje snicle.
U tavi zagrijte ulje pa na njemu preprzite meso sa svih strana.Pazite sada ne pretrpate tavu jer meso se mora fino zaprziti.
Izvadite meso ,odlozite na toplom.
2.
U dubljoj posudi zagrijte ulje na njemu preprzite sitno nasejckani luk i cesnjak pa pirjate nekih 5 min.da uhvate malo boje i omeksaju.
Dodajte brasno mijesajte jednu minutu da se poveze.
Dodajte pivo i 1250ml temeljca pa sve nastavite kuhati par minuta d naravno mijesajuci da se nebi primilo za dno posude.
Dodajte ostatak temeljca ,nasjeckani cesnjak ,naribani dumbir,med i naraibanu narancinu koricu,posolite i posparite,po zečji dodajte malo chilli papricice.,
U posudu stavite meso .Pokrijte poklopcem te kuhajte nekih sat/sat i pol dok meso ne omeksa .
Posluživanje
Servirajte toplo uz knedlice ,tjesteninu ,rizu i sl.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar