subota, 19. prosinca 2015.
NAPOLITANKE
Sastojci
1 veliko pakovanje oblandi
10 jaja
125 g margarina
125 g maslaca
320 g crne čokolade (Menaž)
300 g melvenog Plazma keksa
280 g kristal šećera
220 g šećera u prahu
2 kašike ulja
Priprema
1.
I čokoladni fil: 10 belanaca umutiti dobro sa 280g šećera i skuvati na pari oko 10ak minuta, sve vreme muteći, tek toliko da se belanca termički obrade. Kada se ona malo samo prohlade, dodati mlevenu Plazmu i prethodno otopljenu, pa prohlađenu čokoladu 120 g.
Sve polako, špatulom ili varjačom sjediniti.
2.
II žuti fil: 10 žumanaca umutiti sa 220 g šećera u prahu i skuvati kratko na pari, oko 7 minuta, sve vreme mešati žicom. Ostaviti da se ohladi do kraja. U međuvermenu umutiti penasto puter i margarin (možete i samo margarin ili puter, ja za kolače često koristim pola-pola), pa postepeno dodavati ohlađenu smesu od žumanaca. Sve još zajedno malo mutiti dok se ne dobije izjednačena kremasta struktura fila.
3.
Naizmenično mazati oblande, tj. svaki fil podelite na pola, jer imate 5 oblandi...počevši od čoko fila, a odozgo premazati čokoladnom glazurom, koju ćete napraviti tako što ćete preostalih 200 g crne čokolade otopiti na pari i sjediniti sa 2 kašike ulja.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar