subota, 19. prosinca 2015.
ZAPEČENE MAKARONE SA PILETINOM
Sastojci 4 osobe
1 zlica maslinovog ulja
300 g gljiva
sol i papar
2 zlice maslaca
2 zlice brasna
360 ml mlijeka
240 ml pileceg temeljca
1/4 zlicice muskatnog orascica
400-500 g pecene piletine
600-700 g njoka
1 vezica spinata
60 g ribanog parmezana
Priprema
1.
Na tavi ugrij ulje i dodaj narezane gljive , posoli i popapri te ih kratko preprzi . Preprzene prebaci u zdjelu za mijesanje . Spinat ocisti i operi te dodaj gljivama . Meso natrgaj na srednje komade i dodaj ostalim sastojcima skupa sa njokima . Ostavi sve sa strane do upoterbe .
2.
Sada je najbolje da napravis umak . U posudu za kuhanje stavi maslac i otopi ga , pa dodaj brasno i kuhaj oko 2 min dok se brasno ne skuha , ali da ne pozuti . Brasnu dodaj mlijeko i temeljac , pa kuhaj dok se umak lagano ne zgusne oko 5 min . Gotovom umaku umijesaj muskatni orascic 1/2 zlicice soli i 1/4 zlicice papra .
3.
Gotovi umak prelij preko pripremljenih sastojaka i sve dobro izmijesaj dok ne dobijes ujednacenu masu . Pekac premazi , pa uspi pripremljeno povrce i meso . Sve poravnaj i pospi sa ribanim parmezanom .
4.
Peci pripremljeni slozenac oko 20 min u ugrijanoj pecnici na 200 stupnjeva , dok se svi sastojci ne ugriju i lijepo porumeni po rubovima . Peceno jelo izvadi iz pecnice i pusti neka stane 10-tak min . Serviraj sa sezonskom salatom .
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar