PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 19. prosinca 2015.

ZAPEČENE MAKARONE SA PILETINOM

Sastojci 4 osobe 1 zlica maslinovog ulja 300 g gljiva sol i papar 2 zlice maslaca 2 zlice brasna 360 ml mlijeka 240 ml pileceg temeljca 1/4 zlicice muskatnog orascica 400-500 g pecene piletine 600-700 g njoka 1 vezica spinata 60 g ribanog parmezana Priprema 1. Na tavi ugrij ulje i dodaj narezane gljive , posoli i popapri te ih kratko preprzi . Preprzene prebaci u zdjelu za mijesanje . Spinat ocisti i operi te dodaj gljivama . Meso natrgaj na srednje komade i dodaj ostalim sastojcima skupa sa njokima . Ostavi sve sa strane do upoterbe . 2. Sada je najbolje da napravis umak . U posudu za kuhanje stavi maslac i otopi ga , pa dodaj brasno i kuhaj oko 2 min dok se brasno ne skuha , ali da ne pozuti . Brasnu dodaj mlijeko i temeljac , pa kuhaj dok se umak lagano ne zgusne oko 5 min . Gotovom umaku umijesaj muskatni orascic 1/2 zlicice soli i 1/4 zlicice papra . 3. Gotovi umak prelij preko pripremljenih sastojaka i sve dobro izmijesaj dok ne dobijes ujednacenu masu . Pekac premazi , pa uspi pripremljeno povrce i meso . Sve poravnaj i pospi sa ribanim parmezanom . 4. Peci pripremljeni slozenac oko 20 min u ugrijanoj pecnici na 200 stupnjeva , dok se svi sastojci ne ugriju i lijepo porumeni po rubovima . Peceno jelo izvadi iz pecnice i pusti neka stane 10-tak min . Serviraj sa sezonskom salatom . coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar