subota, 19. prosinca 2015.
ŠTRUDLA S ORASIMA
Sastojci
150 gr putera
100 gr secera
100 gr kisele pavlake
1 jaje
prstohvat soli
1 Prašak za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
brasno po potrebi oko 300-400 gr
prah secer šećer u prahu Dolcela za posipanje pecenog kolaca
za nadjev:
100 gr oraha
100 gr datulja (urmi)
100 gr suvog grožđa
1oo gr secera
100 ml mleka
Priprema
1.
Omeksalom putru dodajte dodajte secer,jaje,pavlaku pa fino vilicom umutite zatim dodajte malo po malo brasna,pecivo i prstohvat soli i umesite glatko testo..Brasno dodajte pazljivo testo treba da bude srednje umeseno ni meko ni tvrdo..Ostavite u friz na pola sata a zato vreme spremite nadjev..
2.
Za nadjev: na par minuta prokuvajte orahe,iseckane datulje,suvo grozde,secer i mleko pa sklonite da se ohladi uz povremeno mesanje..
3.
Peci odma u dugoljastom kalupu oko 30 min..Posuti prah secerom i sluziti ohladzeu strudlu uz kafu ili caj..
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar