PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 19. prosinca 2015.

ŠTRUDLA S ORASIMA

Sastojci 150 gr putera 100 gr secera 100 gr kisele pavlake 1 jaje prstohvat soli 1 Prašak za pecivo Docela 1 Vanilin šećer Dolcela brasno po potrebi oko 300-400 gr prah secer šećer u prahu Dolcela za posipanje pecenog kolaca za nadjev: 100 gr oraha 100 gr datulja (urmi) 100 gr suvog grožđa 1oo gr secera 100 ml mleka Priprema 1. Omeksalom putru dodajte dodajte secer,jaje,pavlaku pa fino vilicom umutite zatim dodajte malo po malo brasna,pecivo i prstohvat soli i umesite glatko testo..Brasno dodajte pazljivo testo treba da bude srednje umeseno ni meko ni tvrdo..Ostavite u friz na pola sata a zato vreme spremite nadjev.. 2. Za nadjev: na par minuta prokuvajte orahe,iseckane datulje,suvo grozde,secer i mleko pa sklonite da se ohladi uz povremeno mesanje.. 3. Peci odma u dugoljastom kalupu oko 30 min..Posuti prah secerom i sluziti ohladzeu strudlu uz kafu ili caj.. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar