subota, 19. prosinca 2015.
Munchmallow
Sastojci
biskvit:
150 gr. margarina
200 gr. secera
4 kom. zumancat
200 gr. brasno
3 zlice kakao praha
1 paketic prasak za pecivo
200 ml. mleka
krema:
4 kom. belancat
200 gr. secera
1 paketic vanilin secer
prstohvat sol
glazura:
100 gr. cokolade
3 zlice ulja
30 gr. margarina
Priprema
1.
Za biskvit:
U zdelju u kojoj ce te miksati,dodajte omeksali margarin i secer.Izmiksajte dok masa postane penasta.Potom dodavajte jedno po jedno zumance i miksati dok se sve lepo poveze.
2.
Dodajte mleko,kakao,pecivo i brasno.Izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini dok se sve lepo poveze.Dobicete penastu pufnastu smesu.
3.
Pleh 30x35 premazite margarinom te pospite sa zlicom brasna.Izlijte masu,zagladite povrsinu,te pecite u predhodno zagrejanoj pecici na 180 stepeni 25 minuta.Najbolje proveriti cackalicom.
Ostavite neka se biskvit hladi.
4.
U drugu posudu za mucenje,stavite belancat.Dodajte prstohvat sol,te miksajte mikserom dok belancat malo zacvrstnu.Potom dodajte secer i vanilin secer.Produzite miksati dok se secer otopi.Dobicete mazni i sjajni sneg.
5.
Premazite sneg na mlaki biskvit,zagladite povrsinu,te vratite kolac u pecnicu jos 5 minuta da se zapece.Kada se zapece,izvadite i ostavite da se ohladi.
6.
Za to vreme vi napravite glazuru.
U tiganj,izlomite cokoladu,dodajte ulje i margarin.Mesajte dok se sve lepo otopi i poveze.Ostavite neka se prohladi,potom izlijti povrh kolaca,zagladite povrsinu te ostavite u hladnjak da se kolac stegne najbolje preko noci.
7.
Naredni dan,secite kolac ostrim mokrim nozem na kocke,te posluzite.
8.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz soljicu kafe.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar