PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 19. prosinca 2015.

Munchmallow

Sastojci biskvit: 150 gr. margarina 200 gr. secera 4 kom. zumancat 200 gr. brasno 3 zlice kakao praha 1 paketic prasak za pecivo 200 ml. mleka krema: 4 kom. belancat 200 gr. secera 1 paketic vanilin secer prstohvat sol glazura: 100 gr. cokolade 3 zlice ulja 30 gr. margarina Priprema 1. Za biskvit: U zdelju u kojoj ce te miksati,dodajte omeksali margarin i secer.Izmiksajte dok masa postane penasta.Potom dodavajte jedno po jedno zumance i miksati dok se sve lepo poveze. 2. Dodajte mleko,kakao,pecivo i brasno.Izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini dok se sve lepo poveze.Dobicete penastu pufnastu smesu. 3. Pleh 30x35 premazite margarinom te pospite sa zlicom brasna.Izlijte masu,zagladite povrsinu,te pecite u predhodno zagrejanoj pecici na 180 stepeni 25 minuta.Najbolje proveriti cackalicom. Ostavite neka se biskvit hladi. 4. U drugu posudu za mucenje,stavite belancat.Dodajte prstohvat sol,te miksajte mikserom dok belancat malo zacvrstnu.Potom dodajte secer i vanilin secer.Produzite miksati dok se secer otopi.Dobicete mazni i sjajni sneg. 5. Premazite sneg na mlaki biskvit,zagladite povrsinu,te vratite kolac u pecnicu jos 5 minuta da se zapece.Kada se zapece,izvadite i ostavite da se ohladi. 6. Za to vreme vi napravite glazuru. U tiganj,izlomite cokoladu,dodajte ulje i margarin.Mesajte dok se sve lepo otopi i poveze.Ostavite neka se prohladi,potom izlijti povrh kolaca,zagladite povrsinu te ostavite u hladnjak da se kolac stegne najbolje preko noci. 7. Naredni dan,secite kolac ostrim mokrim nozem na kocke,te posluzite. 8. Prijatno! Posluživanje Posluzite uz soljicu kafe. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar