PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 1. prosinca 2015.

Mousse od bijele čokolade!

Sastojci 6 osoba 150 g bijele čokolade 320 ml slatkog vrhnja (svježeg) 4 g želatine u listićima (2 listića od 2 g) za ukras 100 g tamne čokolade 1-2 rebra bijele čokolade Priprema 1. Namočite želatinu 10 minuta u hladnoj vodi. 2. Nasjeckajte sitno čokoladu nožem. Zagrijte 120 ml vrhnja, dodajte čokoladu i miješajte na niskoj temperaturi dok se čokolada sasvim ne otopi i smjesa postane glatka i ujednačena. Maknite s vatre i dodajte ocijeđene omekšale listiće želatine. Izmiješajte dobro da se želatina sasvim otopi. 3. Umutite mikserom preostalo slatko vrhnje. Pomiješajte tučeno vrhnje s prohlađenom kremom od vrhnja i čokolade, ulijte u staklene čaše ili zdjelice i stavite u hladnjak najmanje 2 sata. 4. Otopite tamnu čokoladu i ulijte preko stvrdnute kreme. Stavite na kratko u hladnjak ili u zamrzivač da se stisne. 5. Bijelu čokoladu stavite da se rashladi u hladnjaku, a onda nastružite nožićem za povrće i ukrasite desert. Posluživanje Možete izostaviti “čep” od tamne čokolade i ukrasiti samo strugotinama bijele čokolade, ili poslužiti uz otopljenu tamnu čokoladu, kekse ili voćni umak (na primjer od malina)

Nema komentara:

Objavi komentar