utorak, 1. prosinca 2015.
Mousse od bijele čokolade!
Sastojci 6 osoba
150 g bijele čokolade
320 ml slatkog vrhnja (svježeg)
4 g želatine u listićima (2 listića od 2 g)
za ukras
100 g tamne čokolade
1-2 rebra bijele čokolade
Priprema
1.
Namočite želatinu 10 minuta u hladnoj vodi.
2.
Nasjeckajte sitno čokoladu nožem. Zagrijte 120 ml vrhnja, dodajte čokoladu i miješajte na niskoj temperaturi dok se čokolada sasvim ne otopi i smjesa postane glatka i ujednačena. Maknite s vatre i dodajte ocijeđene omekšale listiće želatine. Izmiješajte dobro da se želatina sasvim otopi.
3.
Umutite mikserom preostalo slatko vrhnje. Pomiješajte tučeno vrhnje s prohlađenom kremom od vrhnja i čokolade, ulijte u staklene čaše ili zdjelice i stavite u hladnjak najmanje 2 sata.
4.
Otopite tamnu čokoladu i ulijte preko stvrdnute kreme. Stavite na kratko u hladnjak ili u zamrzivač da se stisne.
5.
Bijelu čokoladu stavite da se rashladi u hladnjaku, a onda nastružite nožićem za povrće i ukrasite desert.
Posluživanje
Možete izostaviti “čep” od tamne čokolade i ukrasiti samo strugotinama bijele čokolade, ili poslužiti uz otopljenu tamnu čokoladu, kekse ili voćni umak (na primjer od malina)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar