PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 2. prosinca 2015.

Kinder Pinguinić

Sastojci kore 10 svježih jaja 200 g šećera 2 paketića vanilin šećera 5 žlica baby griza (pšenična krupica) 5 žlica brašna 5 žlica gorkog kakaa 5 žlica bagremovog meda 1 žličica praška za pecivo prstohvat soli 50 ml mlijeka 270 ml ulja fil 700 ml slatkog vrhnja 1 paketić želatine 50 ml mlijeka 2-3 žlice bagremovog meda pola žličice arome vanilije (radila sam domaću, sa mahunama vanilije u votki) 1. glazura (za fil) 120 g čokolade za kuhanje 70 g maslaca 1 žlica vode 2. glazura (na kolaču) 220 g čokolade za kuhanje 100 g maslaca 3 žlice ulja 1 žlica vode 1 žličica meda Priprema 1. Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati griz. Umiješati ih drvenom kuhačom naizmjenično sa mlijekom i uljem, zadnje umiješati snijeg od bjelanaca. Pufnasto. 2. Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) obložene pek papirom. 3. Peći zajedno u pećnici s ventilatorom na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta. 4. Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama. 5. Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na pari) uz stalno miješanje. 6. Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno slatko vrhnje, izmiksati u šlag, dodati pripremljenu želatinu, mlijeko, med i vanilin esenciju. 7. Pola kreme premazati po prvom biskvitu. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne. 8. U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno miješanje – uspjeh zagarantiran. Najbolje na pari. Ili u MW. 9. Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu. 10. Drugi biskvit izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada. 11. Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu.

Nema komentara:

Objavi komentar