PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 2. prosinca 2015.

Pašticada s njokima

Sastojci 8 – 10 osoba 2 kg govedine ili junetine od buta 20 g sušene slanine 200 g luka 150 g korijena peršina 150 g mrkve 50 g korijena celera 2 češnja češnjaka 20 g Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka 200 ml ulja 2 žlice Vegete 6 suhih šljiva 6 suhih smokava 1 jabuka 300 ml crnog vina 2 žlice Senfa estragon Podravka Lovor sušeni Podravka listići ružmarina majčina dušica sol Crni papar mljeveni Podravka Za njoke: 500 g bijelog krumpira 150-200 g brašna 1 jaje 60 g maslaca Priprema 1. Meso operite, obrišite, pa u njega nabodite trake slanine. Dobro ga posolite, premažite senfom i uljem pa neka tako pripremljeno odstoji najmanje 2 sata ili preko noći. 2. Meso naglo zapecite sa svih strana na vrućem ulju. Izvadite ga iz posude pa na istom ulju kratko propirjajte narezani luk i češnjak te povrće. Vratite meso u posudu, dodajte Vegetu i pirjajte poklopljeno otprilike 2 sata uz povremeno dolijevanje malih količina mješavine vode i vina. 3. Kada meso napola omekša, dodajte razmućeni koncentrat rajčice, a zatim oprane šljive i smokve te na četvrtine narezanu jabuku. 4. Pred kraj kuhanja umiješajte lovorov list, ružmarin, majčinu dušicu, popaprite i malo dosolite. 5. Izvadite meso, narežite ga na ploške i stavite na zagrijan tanjur, a povrće s umakom protisnite, prokuhajte i prelijte preko mesa. 6. Za njoke, krumpir ogulite i protisnite dok je još vruć. Dodajte brašno, maslac, jaje i posolite. Izradite tijesto, podijelite ga na dva do tri dijela, svaki oblikujte kao valjak i režite komade jednake veličine. 7. Njoke kuhajte u slanoj kipućoj vodi otprilike 10 minuta i procijedite. Posluživanje Kao prilog pašticadi poslužite kuhane njoke. Savjet Ako želite, možete u propasirani umak dodati grožđice namočene u malo prošeka.

Nema komentara:

Objavi komentar