PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 4. prosinca 2015.

Ferrero Rocher Torta

Biskvit: 1,5 čaša* smeđeg šećera 1 čaša oštrog brašna 1 čaša glatkog brašna ¾ čaše kakaa pola kesice praška za pecivo 1,5 žličica sode bikarbone 3 jaja 1 čaša mlijeka ½ čaše ulja 1 vanilija šećer 10 kapi arome vanilije 0,5 čaše kipuće vode * čaša od 2dcl U posudi pomiješati sve “suhe” sastojke. U drugoj posudi dobro pomiješati jaja dok ne postanu pjenasta i zatim dodati mlijeko, ulje i aromu vanilije. Kada se dobro sve pomiješalo uliti u posudu sa suhim sastojcima uz stalno miješanje. Na kraju dodati kipuću vodu. Smjesu izliti u kalup za torte koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 ˚C oko 45 minuta. Ostaviti da se ohladi, potom biskvit prerezati na pola. Krema: 400 gr nutelle 500 gr sira mascarponea 300 gr prženih lješnjaka (pola mljevenih, pola nasjeckanih) 150 gr mljevenih napolitanki Sve sastojke dobro pomiješati, premazati koru biskvita, staviti drugu koru i premazati ostatkom kreme. Ukrasiti po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar