petak, 4. prosinca 2015.
Ferrero Rocher Torta
Biskvit:
1,5 čaša* smeđeg šećera
1 čaša oštrog brašna
1 čaša glatkog brašna
¾ čaše kakaa
pola kesice praška za pecivo
1,5 žličica sode bikarbone
3 jaja
1 čaša mlijeka
½ čaše ulja
1 vanilija šećer
10 kapi arome vanilije
0,5 čaše kipuće vode
* čaša od 2dcl
U posudi pomiješati sve “suhe” sastojke. U drugoj posudi dobro pomiješati jaja dok ne postanu pjenasta i zatim dodati mlijeko, ulje i aromu vanilije. Kada se dobro sve pomiješalo uliti u posudu sa suhim sastojcima uz stalno miješanje. Na kraju dodati kipuću vodu. Smjesu izliti u kalup za torte koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 ˚C oko 45 minuta. Ostaviti da se ohladi, potom biskvit prerezati na pola.
Krema:
400 gr nutelle
500 gr sira mascarponea
300 gr prženih lješnjaka (pola mljevenih, pola nasjeckanih)
150 gr mljevenih napolitanki
Sve sastojke dobro pomiješati, premazati koru biskvita, staviti drugu koru i premazati ostatkom kreme. Ukrasiti po želji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar