PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

četvrtak, 3. prosinca 2015.

Torta Cassato

Ukoliko ste se odlučili pripremiti tortu, a ne želite gubiti vrijeme na pečenje, onda je Cassato torta najbolji izbor. Jednostavna je za pripremu i jako lijepo izgleda, posebno ukoliko je pripremite u kalupu za vijenac (kuglof). Sastojci: 500 gr petit beure keksa 5 dl hladnog mlijeka 250 gr maslaca 250 gr šećera u prahu 4 žumanca 250 gr nasjeckanih oraha 250 gr grožđica 150 gr nasjeckanih žele bombona 200 gr otopljene čokolade Priprema: Samljeveni keks preliti sa mlijekom i ostaviti da odstoji neko vrijeme. U međuvremenu pjenasto umutiti maslac sa žumanjcima i šećerom u prahu. Potom dodati keks i orahe, žele bombone, grožđice i otopljenu čokoladu. Sve dobro pomiješati. Kalup zapremine 4 litre obložiti sa aluminijskom folijom i smjesu staviti u kalup. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar