četvrtak, 3. prosinca 2015.
Torta Cassato
Ukoliko ste se odlučili pripremiti tortu, a ne želite gubiti vrijeme na pečenje, onda je Cassato torta najbolji izbor. Jednostavna je za pripremu i jako lijepo izgleda, posebno ukoliko je pripremite u kalupu za vijenac (kuglof).
Sastojci:
500 gr petit beure keksa
5 dl hladnog mlijeka
250 gr maslaca
250 gr šećera u prahu
4 žumanca
250 gr nasjeckanih oraha
250 gr grožđica
150 gr nasjeckanih žele bombona
200 gr otopljene čokolade
Priprema:
Samljeveni keks preliti sa mlijekom i ostaviti da odstoji neko vrijeme. U međuvremenu pjenasto umutiti maslac sa žumanjcima i šećerom u prahu. Potom dodati keks i orahe, žele bombone, grožđice i otopljenu čokoladu. Sve dobro pomiješati. Kalup zapremine 4 litre obložiti sa aluminijskom folijom i smjesu staviti u kalup. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar