nedjelja, 6. prosinca 2015.
SLATKO S EUROKREMOM
Potrebno je:
150 ml mleka
2 kašike šećera
100 ml ulja
20 g kvasca
500 g brašna
250 g eurokrema
Priprema
1
Kvasac razmutiti u malo mlakog mleka i ostaviti da naraste. U dubljoj posudi sipati brašno, šećer, ulje, preostalo mleko, a zatim dodati nadošao kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti da naraste.
2
Naraslo testo potom prebacimo na pobrašnjenu radnu površinu i razvite oklagijom 0,5cm debljine.
3
Većom čašom vaditi krugove.
4
Na svakoj polovini kruga, staviti eurokrem i preklopiti testo.
5
Ivice pritisnuti viljuškom.
6
Pancerote poređamo u pleh preko papira za pečenje, premazati ih umućenim jajetom i peći ih na 200 stepeni dok ne porumene.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar