PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 6. prosinca 2015.

BRZE ĆUFTICE

500 g mljevene junetine 1 kašika mješavine začina 1 glavica crnog luka 2 čena bijelog luka malo soli po ukusu bibera 1 puna kašika brašna 1/2 kesice praška za pecivo Za sos: 1 parče putera malo ulja 1 puna kašika gustina 1 kašičica mljevene, crvene paprike 300 ml vode 1 kašika koncentrata paradajza i sušeni origano 1 U mljeveno meso dodati suvi biljni začin, sitno ribani crni luk i protisnut češnjak, so, biber, brašno i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro sjediniti, pa oblikovati ćuftice, veličine oraha. Ćuftice uvaljati u brašno. Umak: Otopiti parče putera, dodati malo ulja. Zatim, dodati gustin, pa kratko pržiti. Dodati i mljevenu, crvenu papriku, pa sipati toplu vodu (uz neprestano miješanje)! Kada umak proključa, dodati ćuftice. 2 Kuhati 5-6 minuta, dodati koncentrat rajčice, origano, pa kuhati još 15-tak minuta. Povremeno protresti tavu. 3 Gotove ćuftice poslužiti uz kuhanu tjesteninu, krompir, rižu...

Nema komentara:

Objavi komentar