nedjelja, 6. prosinca 2015.
BRZE ĆUFTICE
500 g mljevene junetine
1 kašika mješavine začina
1 glavica crnog luka
2 čena bijelog luka
malo soli
po ukusu bibera
1 puna kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za sos:
1 parče putera
malo ulja
1 puna kašika gustina
1 kašičica mljevene, crvene paprike
300 ml vode
1 kašika koncentrata paradajza
i sušeni origano
1
U mljeveno meso dodati suvi biljni začin, sitno ribani crni luk i protisnut češnjak, so, biber, brašno i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro sjediniti, pa oblikovati ćuftice, veličine oraha. Ćuftice uvaljati u brašno. Umak: Otopiti parče putera, dodati malo ulja. Zatim, dodati gustin, pa kratko pržiti. Dodati i mljevenu, crvenu papriku, pa sipati toplu vodu (uz neprestano miješanje)! Kada umak proključa, dodati ćuftice.
2
Kuhati 5-6 minuta, dodati koncentrat rajčice, origano, pa kuhati još 15-tak minuta. Povremeno protresti tavu.
3
Gotove ćuftice poslužiti uz kuhanu tjesteninu, krompir, rižu...
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar