PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 1. siječnja 2016.

PIKANTNA SARMA IZ PEĆNICE

Sastojci 4 osobe 1 veća glavica kiselog kupusa 1 Fant za punjenu papriku i sarmu 600 g miješanog mljevenog mesa (junetina i svinjetina) 60 g Riže okruglo zrno Podravka 30 g Srijemske kobasice Podravka 3 žlice ulja 200 ml Passate Podravka sol 1 žličica Crvene začinske mljevene paprike Podravka 4 ploške Pancete Podravka Priprema 1. Odvojite listove kupusa i izrežite zadebljali dio korijena. 2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. 3. Mesu dodajte pripremljeni Fant, rižu, sitno nasjeckanu kobasicu te dobro promiješajte. 4. Na list kupusa stavite dio smjese, savijte u sarmu i krajeve dobro uvijte. 5. U vatrostalnu posudu premazanu uljem stavite pasiranu rajčicu, sol, crvenu mljevenu papriku, malo narezanog kupusa i malo vode. 6. Na to posložite sarmice, a preko njih rasporedite ploške pancete. Po potrebi dodajte još malo vode da prekrije sarmice. 7. Poklopljeno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 1 sat. Na pola pečenja otklopite i nastavite peći. Posluživanje Tople sarmice poslužite s kuhanim krumpirom. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar