petak, 1. siječnja 2016.
PIKANTNA SARMA IZ PEĆNICE
Sastojci 4 osobe
1 veća glavica kiselog kupusa
1 Fant za punjenu papriku i sarmu
600 g miješanog mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
60 g Riže okruglo zrno Podravka
30 g Srijemske kobasice Podravka
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
sol
1 žličica Crvene začinske mljevene paprike Podravka
4 ploške Pancete Podravka
Priprema
1.
Odvojite listove kupusa i izrežite zadebljali dio korijena.
2.
Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
3.
Mesu dodajte pripremljeni Fant, rižu, sitno nasjeckanu kobasicu te dobro promiješajte.
4.
Na list kupusa stavite dio smjese, savijte u sarmu i krajeve dobro uvijte.
5.
U vatrostalnu posudu premazanu uljem stavite pasiranu rajčicu, sol, crvenu mljevenu papriku, malo narezanog kupusa i malo vode.
6.
Na to posložite sarmice, a preko njih rasporedite ploške pancete. Po potrebi dodajte još malo vode da prekrije sarmice.
7.
Poklopljeno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 1 sat. Na pola pečenja otklopite i nastavite peći.
Posluživanje
Tople sarmice poslužite s kuhanim krumpirom.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar