PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

četvrtak, 21. siječnja 2016.

KASANDRA KOLAČ

Jedan od omiljenih kolača moje šire porodice. Znam da već postoje slični recepti, no ovaj se razlikuje u tome što je bez kokosa.

Vrijedan je svega truda!
Sastojci

1. BISKVIT
4 bjelanjka
100 g šećera
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
2. BISKVIT
4 bjelanjka
100 g šećera
100 g naribane čokolade
2 žlice brašna

3. BISKVIT
4 bjelanjaka
100 g šećera
100 g preprženih mljevenih lješnjaka
2 žlice brašna
KREMA
12 žutanjaka
1 l mlijeka
300 g šećera
3 vanilin pudinga
250 g margarina
100 g otopljene čokolade
100 g preprženih mljevenih lješnjaka

Priprema

1. Biskvite peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene.
2. Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut.
3. Redoslijed slaganja: bijeli biskvit-krema sa lješnjacima-čokoladni biskvit-čokoladna krema-biskvit sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar