PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 22. siječnja 2016.

ČOKOLADNE PRINCES KROFNE

Sastojci

250 ml vode,

100 g maslaca,

130 g brašna,

20 g kakaoa,

80 g šećera,

5 jaja,

250 ml mleka,
30 g gustina,

100 g bele čokolade,

200 ml slatke pavlake,

50 g crne čokolade,

toping i višnje za ukrašavanje.

Priprema:

Staviti vodu, maslac i 30 g šećera da proključa, dodati brašno i kakao, dobro promešati i skloniti s vatre. Kad se ohladi, dodavati jedno po jedno jaje neprestano mešajući. Masu ubaciti u špric, oblikovati krofne na papiru za pečenje. Peći na 200 stepeni oko 5 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još 30 minuta. U 100 ml mleka razmutiti gustin. Preostalo mleko staviti da proključa sa 50 g šećera, pa dodati razmućeni gustin i kuvati dok se masa ne zgusne. Skloniti s vatre, dodati belu čokoladu da se istopi. Ohlađenoj masi dodati umućenu slatku pavlaku. Krofne preseći na pola i filovati ih ovom masom. U svaku dodati malo seckane crne čokolade. Ukrasiti pavlakom, topingom i višnjom.

izvor: coolinarikarecepti.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar