Sastojci
250 ml vode,
100 g maslaca,
130 g brašna,
20 g kakaoa,
80 g šećera,
5 jaja,
250 ml mleka,
30 g gustina,
100 g bele čokolade,
200 ml slatke pavlake,
50 g crne čokolade,
toping i višnje za ukrašavanje.
Priprema:
Staviti vodu, maslac i 30 g šećera da proključa, dodati brašno i kakao, dobro promešati i skloniti s vatre. Kad se ohladi, dodavati jedno po jedno jaje neprestano mešajući. Masu ubaciti u špric, oblikovati krofne na papiru za pečenje. Peći na 200 stepeni oko 5 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još 30 minuta. U 100 ml mleka razmutiti gustin. Preostalo mleko staviti da proključa sa 50 g šećera, pa dodati razmućeni gustin i kuvati dok se masa ne zgusne. Skloniti s vatre, dodati belu čokoladu da se istopi. Ohlađenoj masi dodati umućenu slatku pavlaku. Krofne preseći na pola i filovati ih ovom masom. U svaku dodati malo seckane crne čokolade. Ukrasiti pavlakom, topingom i višnjom.
izvor: coolinarikarecepti.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar