PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 31. siječnja 2016.

KOLAČ SA NESS KAFOM I VANILOM

SASTOJCI:

Kakao kora:
4 jaja
prstohvat soli
8 kašika šećera
2 kašike ness kafe
2 kašika vrele vode
8 kašika brašna
2 kašika kakoa
Vanila krem:

3 žumanca
4 kašika šećera
3 kašika brašna
2 vanilin šećera
1 kašika ekstrakta od vanile
400 ml mleka
125 maslaca ili margarina
Glazura:

3 belanca
5 kašika šećera
4 kašike vode
PRIPREMA:

Ulupati belanca sa prstohvatom soli, zatim dodati šećer i nastaviti mučenje dok se ne dobije jaka pena.

Dodati žumanca jedno po jedno i rastvorenu ness kafu u vreloj vodi.

Na kraju dodati brašno i kakao i sve sjediniti žicama od miksera mešajući u krug.

U obložen pleh 20 x 30 cm sipati masu za koru i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Čačkalicom testorajte kada je pečeno ako niste sigurni.



U šerpu staviti žumanca i šećer pa umutiti.

Dodati brašno i mleko i opet umutiti.
Staviti na laganu vatru i mešati dok ne provri i ne zgusne se.

Skinuti sa vatre pa dodati ekstrakt vanile i margarin ili maslac sobne temperature.

Mešati dok se ne otopi pa ostaviti da se ohladi.

Penasto ulupati belanca.

Pomešati šećer i vodu i staviti da provri.

Kad provri neka vri minut – dva i sklonite pa tako vrelo sipajte direktno u žice miksera dok mutite belanca.

Dobiće se jaka sjajna pena koja čvrsto stoji.

Biskvit presecite vodoravno na dva dela pa sstavit ejedan u pleh u kojem ste pekli i nanesite ceo krem, poklopite drugom korom i stavite beli deo. Odgore možete narendati čokoladu ili posuti nes kafom.

Izvor: brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar