Sastojci: Količina:
•Za koru:
•jaja 7
•šećer 7 kašika
•brašno 5 kašika
•kakao 2 kašike
•Za fil:
•jaja 4
•šećer 250 g
•čokolada 150 g
•skuvana jaka crna kafa 2 kašike
•margarin 200 g
•Za glazuru:
•čokolada 100 g
•ulje 3 kašike
•višnje iz kompota 200 g
PRIPREMA:
Ulupati sneg od 7 belanaca, dodati 7 kašika šećera, 7 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaoa.
4 cela jajeta, 250g šećera, skuvati na pari, dodati 125 g čokolade, 2 kašike skuvane jake kafe i u mlaku masu dodati 200 g margarina.
Testo peći na visokoj temperaturi i raseći na pola. Nafilovati okolo i gore. Na gornji fil poređati višnje bez koštica, dobro oceđene. Preko višanja staviti glazuru od čokolade (istopimo čokoladu sa 3 kašike ulja) .
Izvor: zena.blic.rs
Nema komentara:
Objavi komentar