200g secera u prahu
250g margarina
10 kašika secera
18 zumanaca
400g cokolade
5 kašika secera
1l mleka
4 pak. pudinga od cokolade
1 kašika brasna
3 kašika kakaoa
6 kašika mlevenog keksa
Priprema:
Priprema: Kora: Belanca penasto umutiti sa secerom. Kada se dobije cvrst sneg,dodati keks,kakao,brasno i lagano varjacom promesati da se sjedini. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa secerom. Dok je jos vruce,ubaciti izlomljenu cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje. Fil drugi: Umutiti zumanca sa secerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa secerom u prahu. Dodati fil od zumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kasiku po kasiku,sve vreme muteci,fil sa cokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 gr slag krema sa dve case mineralne vode. Filovati kora – fil – slag. Ukrasiti tortu po zelji rendanom crno belom cokoladom.
Izvor: hranazadusu.com
Nema komentara:
Objavi komentar