Ovo je recept iz bilježnice moje mame za rafaelo kolač, ja sam mu samo malo promjenila izgled :)
Sastojci
Biskvit
4 jaja
1 šalica šećera
1/2 šalice mlijeka
1/2 šalice ulja
4 žlice brašna
2 žlice kakao
1/2 praška za pecivo
Krema
7 dcl mlijeka
7 žlica šećera
6 žlica gustina
15 dag margarina
15 dag kokosa
po želji malo sjeckanih badema
Priprema:
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodavati mlijeko i ulje postepeno pa dobro umutiti. Zatim dodati suhe sastojke, opet umutiti.
Na kraju lagano drvenom kuhačom dodati snijeg od bjelanjaka.
2. Izliti u kalup za srneći hrbat koji smo prethodno obložili sa aluminijskom folijom, i malo podmazali uljem.
3. Peći na 180 c zatim smanjiti na 150c.čačkalicom provjeriti kad je biskvit pečen.
Vruć biskvit istresti na tacnu i odvojiti foliju.
4. Od 7 dcl mlijeka odvojiti koliko je dovoljno da se umuti gustin.
Ostatak mlijeka staviti kuhati sa šećerom, kad provre dodati gustin.Kuhati par minuta dok se zgusne.
U ohlađeno dodati margarin i kokos, i bademe po želji (ja ih ovaj put nisam stavila)
5.Ohlađen biskvit rezati na jednake šnite, pa premazivati svaku šnitu posebno sa kremom i slagati jednu do druge (Kao kod METAR KOLAČA)
6.Premazati po vrhu kremom, posipati kokosom ili čokoladnim mrvicama ili preliti čokoladnom glazurom.
7.Ohlađen rezati ukoso kako bi se dobile pruge.
Posluživanje:
Ovako su stajale mjere u maminoj bilježnici pa ih nisam mjenjala.
Meni je šalica 2 dcl.
Po želji možete izostaviti i kokos, ukoliko ne volite,i tako će biti ukusan.
Ovaj kolač možete napraviti i kao klasične kocke u plehu 20×30.
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar