PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 30. siječnja 2016.

KARAMEL KOLAČ

BISKVIT

 90gr čokolade
 170gr putera
 3 jaja
 100gr žutog šećera
 200gr šećera
 90gr brašna
  prstohvat soli,vanila
ZA KARAMEL

 280gr karamel bombona
 120ml neutralne pavlake
 200gr prepečenih oraha
ZA PRELIV
 60gr čokolade
 60ml neutralne pavlake
PRIPREMA
Istopiti čokoladu i puter.
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati čokoladu i sve opet umutiti.
Dodati i brašno, so, vanilu pa sve lagano promešati.
Sipati u podmazan pleh 20×30 i peći na 180C oko 20 minuta.Paziti da se ne prepeče.Treba da bude čvrst na dodir, ali unutra još uvek malo mekan.
Orahe staviti u kesu, pa nekoliko puta preći oklagijom preko njih da bi dobili krupno sečene orahe.
Za karamel istopiti na laganoj vatri bombone i pavlaku, pa dodati sečene orahe.Sve promešati i sipati preko toplog biskvita.Ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne.
Za preliv zagrejati pavlaku, pa preliti preko čokolade i mešati da se čokolada istopi.Sačekati nekoliko minuta, pa sipati preko kolača.
http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar