BISKVIT
90gr čokolade
170gr putera
3 jaja
100gr žutog šećera
200gr šećera
90gr brašna
prstohvat soli,vanila
ZA KARAMEL
280gr karamel bombona
120ml neutralne pavlake
200gr prepečenih oraha
ZA PRELIV
60gr čokolade
60ml neutralne pavlake
PRIPREMA
Istopiti čokoladu i puter.
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati čokoladu i sve opet umutiti.
Dodati i brašno, so, vanilu pa sve lagano promešati.
Sipati u podmazan pleh 20×30 i peći na 180C oko 20 minuta.Paziti da se ne prepeče.Treba da bude čvrst na dodir, ali unutra još uvek malo mekan.
Orahe staviti u kesu, pa nekoliko puta preći oklagijom preko njih da bi dobili krupno sečene orahe.
Za karamel istopiti na laganoj vatri bombone i pavlaku, pa dodati sečene orahe.Sve promešati i sipati preko toplog biskvita.Ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne.
Za preliv zagrejati pavlaku, pa preliti preko čokolade i mešati da se čokolada istopi.Sačekati nekoliko minuta, pa sipati preko kolača.
http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar