Sastojci 4 osobe
150 g čokolade po izboru
50 g sitnije sečenog suvog grožđa
25 g suvih sušenih kajsija
50 g pečenog i sitnije sečenog lešnika
Priprema
1.
Suvo voće sitno iseckati, ako vam je voće mnogo suvo, možete ga potopiti u toplu vodu ili rum i ostaviti da omekša. Ocediti od tečnosti.
Lešnik malo propržiti na suvom tiganju, očistiti od ljuskica i iseckati sitnije.
2.
Čokoladu staviti u šerpicu i na tihoj temperaturi otopiti a možete da koristite i mikrotalasnu..ja sam je topila u šerpici.
U otopljenu čokoladu dodati sitno iseckano suvo voće i lešnik i sve dobro sjediniti.
3.
Kalupiće napuniti sa smesom od čokolade i blago lupkati kalupićem o sto da što više mehurića izađe i da se čokolada bolje slegne u kalupu.
Ostaviti u frižider da se masa stegne.
Ohlađene i stegnute pralinice pažljivo istisnuti iz kalupa,staviti u papirne korpice i poslužiti.
Količina pralinica zavisi od veličine kalupa.
4.
Prijatno!!!
Posluživanje
U fabrici se ova vrsta čokolade pravila u ogromnim količinama i obično se suvo grožđe nije seckalo već su se stavljala cela zrna, koju su obavezno bila izmešana sa gustinom, da se suvo grožđe ne lepi jedno za drugo, ja to naravno nisam radila, jer sam suvo vrlo maloj količini i radila sam ručno.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar