SASTOJCI:
– 2 velikih jaja (ili 3 manja)
– 2 kašike šećera
– 1 kašika brašna
– 2 kašike kakaa
– 1/2 kesice praška za pecivo
– 100 g tamne čokolade
– 100 g mliječne čokolade
– 100 g bijele čokolade
– 300 ml vrhnja za šlag
– mliječna čokolada za ukras
PRIPREMA:
Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrstu pjenu, dodati jedno po jedno žumance.
Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijati u tu masu i kašikom lagano umiješati.
Kalup za torte promjera 20 cm namazati margarinom i posuti kakaom (radije nego brašnom).
Peći desetak minuta na 170 C.
Ohlađenoj kori odrezati vanjske rubove.
Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme.
Prvo nanijeti tamnu kremu, zatim svijetliju i odozgo bijelu.
Ukrasiti čokoladnim “kovrdžicama”.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar