PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 30. siječnja 2016.

KRALJICA ČOKOLADE

SASTOJCI:

– 2 velikih jaja (ili 3 manja)
– 2 kašike šećera
– 1 kašika brašna
– 2 kašike kakaa
– 1/2 kesice praška za pecivo
– 100 g tamne čokolade
– 100 g mliječne čokolade
– 100 g bijele čokolade
– 300 ml vrhnja za šlag
– mliječna čokolada za ukras

PRIPREMA:

Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrstu pjenu, dodati jedno po jedno žumance.

Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijati u tu masu i kašikom lagano umiješati.

Kalup za torte promjera 20 cm namazati margarinom i posuti kakaom (radije nego brašnom).

Peći desetak minuta na 170 C.


Ohlađenoj kori odrezati vanjske rubove.



Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme.

Prvo nanijeti tamnu kremu, zatim svijetliju i odozgo bijelu.

Ukrasiti čokoladnim “kovrdžicama”.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar