PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 23. siječnja 2016.

JAPANSKE BUBE

Jedan od zaboravljenih recepata, moram ga pod hitno praviti jer je jednostavan i sočan kolač :))
Sastojci:

Biskvit
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2 žlice kakaa /Krašov jer je taman/
1 prašak za pecivo

Preljev
1 dcl vode
10 dkg šećera

Fil
1/2 l mlijeka
3 žumanjka
8 dkg brašna oštrog
15 dkg šećera

15 dkg margarina
2 vrečice šlaga ili 1/2 l biljnog šlaga

Čokoladna glazura
10 dkg tamne čokolade
5 dkg margarina
ulja /toliko da dobijete lijepu glatku glazuru/
Priprema:

Od sastojaka za biskvit ispecite biskit, koji još vruć prelijte sa prokuhanom vodom, šećerom i odozgo stavite fil, a na njega izrađeni šlag. Preko šlaga možete staviti čokoladnu glazuru koja nije obavezna /po vašoj želji / možete naribati čokoladu ili ga posuti čokoladnim mrvicama.
Dobar tek !

Posluživanje:

Kolač je fin i sočan :))

prekrasno napravila

izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar