PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 22. siječnja 2016.

NEPEČENI ČOKOLADNI KOLAČ

SASTOJCI:

800 gr. petit keksa
1/2 l. mlijeka
200 gr. čokolade
250 gr. margarina
3 kesice vanila šećera

Glazura:

200 gr. čokolade za kuhanje
1,5 dcl slatke pavlake
1 kašika margarina

PRIPREMA:
U toplom mlijeku istopiti čokoladu, margarin i vanila šećer. Keks izmrviti, preliti sa toplim mlijekom i izmješati.

U kalup, oblika po želji, stavite foliju da bi kolač kasnije mogli lako da izvadite, rasporedite smjesu od keksa i ostavite u frižider na dva, tri sata da se stegne.

Priprema glazure:

Dobro zagrijati slatku pavlaku, skinuti sa šporeta, staviti u nju komadiče čokolade i margarina , izmješati da se dobije glatka i sjajna smjesa i kada se ohladi na sobnoj temperaturu preliti preko gotovog kolača.

Izvor : http://blog.neum-bih.com/

Nema komentara:

Objavi komentar