PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

četvrtak, 21. siječnja 2016.

STRAŠNO DOBRA PLAZMA TORTA

Sastojci

Biskvit:

3 kom jaja
6 zlica secera
4 zlice ulja
6 zlica brasna

Krema:

300 g mljeveng keksa (plazma)
150 g secera u prahu
5 zlica (oko 100 g) mljevenih ljesnjaka
1 vrecica rum-secera
1 vrecica burbon vanilije
2 zlice nesquik-a
230 g margarina
2 dcl mlijeka

Glazura:

1 dcl vrhnja za slag
150 g mlijecne cokolade
20 g margarina
Za ukrasavanje

1 vrecica slag krema okusa cokolade
2 dcl mlijeka
1 vrecica krem-fixa
Po zelji ukrasi za torte

Priprema

Biskvit:
Umutiti bjelanjke u cvrst snijeg, dodavati secer po malo pa opet sve dobro umutiti. Dodati zumanjke, jeda po jedan i opet umutiti. Dodati i ulje na isti nacin.
Brasno prosijavati postupno u smjesu i mutiti drvenom kuhacom ili silikonskom lopaticom laganim pokretima da se smjesa i brasno povezu.
Izliti u nauljen i pobrasnjen kalup za torte i peci najvise pola sata na 180 C. Ohladiti.

Krema:
Mljeveni keks, ljesnjake, rum-secer, vaniliju i nesquik izmijesati u zdjeli i preliti s 2 dcl mlijeka.
Margarin dobro izmiksati, dodati mu secer u prahu pa opet izmiksati. Zatim dodati smjesu s keksom i jos jednom sve izmiksati.
Biskvit vratiti u cist kalup za tortu, premazati kremom i dobro poravnati povrsinu. Ostaviti u hladnjak na sat vremena ili bar 20-ak min.

Glazura:
Vrhnje i izlomljenu cokoladu otopiti na laganoj vatri, dodati margarin i sve izjednaciti. Odmah izliti na tortu i okretati kalup da se smjesa jednolicno razlije. Ohladiti na sobnoj temperaturi pa staviti u hladnjak, pustiti da se glazura stisne.

Ohladjenu tortu pazljivo izvaditi iz kalupa. Umutiti slag-kremu s mlijekom i krem-fixom pa ukrasiti tortu po zelji.

izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar