Sastojci:
Krckava podloga
100 gr. čokolade za kuhanje
40% kakao mase
100 gr.poprženih i mljevenih lješnjaka
Ganache mousse krema
100 gr. kuvertire
70 % kakao mase
50 ml.mlijeka
150 ml.slatkog vrhnja
Mousse od bijele čokolade
150 gr.bijele čokolade
150 ml.slatkog vrhnja
50 mlmlijeka
Mousse od tamne čokolade
150 gr. čokolade za kuhanje
40 % kakao mase
150 ml slatkog vrhnja
50 ml.mlijeka
Ganache od kuvertire i mliječne čokolade – preljev preko torte –
150 gr.mliječne čokolade
75 gr. kuvertire 70 %
75 gr. čokolade za kuhanje
40 % 300 ml.slatkog vrhnja
Priprema:
1 Da , priča se nastavlja…kao što uvod kaže…predivan dan..ali i predivna torta…velika tajna ali nije više :) !
Dok smo degustirali njene čari sa svakim pojedinačnim djelom i u konačnici sveukupnim okusom,zaključak je taj da nije neizvedivo je napraviti :)
zašto ne isprobati…naravno da nije identična,jer Milenium izrađuje svoje čokolade i torta je rađena sa njima a ne kupovnim..i vjerojatno je tu još neki tajni sastojak koji samo oni znaju,jer se nigdje ne može pronaći niti slika niti recept .
2. Za krckavu podlogu , popržiti lješnjake i očistiti ih od ljuskica , samljeti na krupnije komadiće i pomiješati sa otopljenom čokoladom.Staviti dobivenu masu na masni papir veličine oko 20 cm.
Stisnutu i ohlađenu okrenuti i maknuti papir gdje ćemo dobiti predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.
3. Za ganache mousse kremu , slatko vrhnje , mlijeko i čokoladu , staviti na laganu vatru da se otopi i kada baci prvi ključ , maknuti na stranu da se hladi.
Krema ne smije biti tvrda , nego tekuća ,a opet hladna.Izmiksati je par minuta da se dobije lijepa pjena poput moussa.
Premazati preko krckave podloge.
4. Za bijeli mousse , pomiješati količinu mlijeka i slatkog vrhnja , izmikasti do pola i u to lagano dodavati otopljenu bijelu čokoladu.Sa najmanjom brzinom povezati sastojke i prekriti preko tamne kreme koju smo u međuvremenu stavili i koja se hladila u frižideru.
5. Za tamni mousse , ponoviti postupak kao sa bijelom čokoladom.Prekriti preko bijele kreme i ponovno sve staviti u frižider da se stisne i poveže.
6. Za ganache (preljev) prokuhati slatko vrhnje. Mliječnu čokoladu staviti u jednu posudu , a tamnu i kuvertiru u drugu posudu. ravnomjerno podijeliti vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom pomiješati da se čokolade otope i da nema grudica , ohladiti i pojedinačno svaku preliti po torti , prvo mliječnu , ohladiti , pa onda preko nje tamnu.
Izvor: korisno.net
Nema komentara:
Objavi komentar