Jedini recept za cokoladnu tortu koji ce vam ikad trebati. Malo je reci opisati ovu carobnu tortu. Torta je tolko ukusna i lagana, nimalo teska a kosistens ove torte je poput mousse. Meni se tesko zaustaviti samo na jedan komad ove fenomenalne torte. Torta koja se topi u ustima i nestane u trenu. Uverite se sami……:)
Sastojci:
Kolac:
310 gr tamna cokolada s 70% posto kakaa
10 jaja ( veci )
Glazura:
185 gr tamne cokolade
Priprema :
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 250 stupnjeva. Kalup za torte 20 ili 22 cm ( dublji koji ima prsten/stranice sto se skidaju ) pokriti pek – papirom. Tajna pripreme ove torte je raditi brzo kada se cokolada otopi i peci kolac na visokoj temperaturi. Na pari otopite 310 gr cokolade ( ukusna cokolada ). Istucite cvrst sneg od 10 bjelanaka i trun soli. Istucite zumanjke u pjenastu masu pa pazljivo ih dodati u rastopljenu cokoladu. Dodajte nekoliko zlica snega od bjelanka pa malo promesajte a zatim brzo i pazljivo dodajte ostatak snega, dok smesa ne postane poput sufle. Nemojte previse mesati Pecite 8 minuta i nikako duze. Pecenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta a zatim stavite u hladnjak/frizider preko noci ili najmanje 12 sati. Tortu okrenite na tanjir za posluzivanje i prelijte tankim slojem cokoladnog preliva, koji ste dobili od 185 gr tamne cokolade. Tortu ostavite 5 nibuta u frizider. Prije posluzivanja ostar slasticarski noz umocite u toplu vodu i secite lagano tortu.
izvor: coolinarikarecepti.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar