Evo za sve smotane i nesmotane…Vidjela sam u jednom časopisu ovakvu tortu i jako mi se svidjela, ali je bila prekomplicirana za napraviti, pa sam ja uzela nekoliko recepata i ideju i ispalo je ovo…
Sastojci:
Tijesto
5 jaja
5 žlica brašna
5 žlica šećera
10 dag čokolade
Krema
6 dcl mlijeka
5 žlica šećera
2 vanilin šećera
3 žlice brašna
3 žlice gustina
15 dag margarina
Ukras
1/2 l slatkog vrhnja
Priprema:
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati brašno, snijeg od bjelanjaka i rastopljenu čokoladu.
U velikom četvrtastom limu (od pećnice) na papiru za pečenje peći biskvit 20 min na 160°C
Pečeni biskvit istresti na vlažnu krpu, smotati i ostaviti da se ohladi
Za kremu zakuhati brašno, gustin, šećer i vanilin šećer u mlijeku
U hladno dodati matgarin
Ohlađeni biskvit razmotati i namazati kremom
Po dužini ga narezati na 4 jednako široke trake (7-8 cm)
Prvu traku motati u roladu, nastaviti namatati ostale trake da se dobije velika rolada
Položiti roladu na pladanj i zagladiti vrh i spojeve sa strane sa ostatkom kreme
Ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem
Posluživanje:
Nadam se da sam uspjela objasniti kako se pravi torta, a ako ne…komentirajte.
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar