PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 26. siječnja 2016.

ČOKO TORTA SA NARANDŽOM

Dobila sam recept ima nekolika mjeseca za ovu tortu. Torta je čekala pravu priliku da bude isprobana, i napravljena je za prvi rođendan moje cure. Ljubitelji slastica od čokolade i naranče dobili su svoju tortu, i ja spadam među njih :-)
Sastojci:

Biskvit:
7 jaja
100gr šećera
100gr čokolade u prahu
100gr mljevenog lješnjaka(može i badema, oraha)
2-3 žlice(kod mene 5 žlica)brašna
1 prašak za pecivo
1 naranča-sok i korica
Preljev:
200oml šlaga(tetrapak)
100gr čokolade za kuhanje
Krema:
3dl soka od naranče
3dl mlijeka
3 pudinga od vanilije
5 žlica šećera

300ml šlaga
Glazura:
200ml šlaga
1oogr čokolada za kuhanje

Priprema:

Biskvit:

Umutiti jaja sa šećerom, u dobro umućenu smjesu dodati lješnjake, sok od naranče i koru od naranče, čokoladu u prahu. Za kraj jedan prašak za pecivo i brašna( ja sam dodala 5 žlica jer sam imala veliku naranču i bilo je baš dosta soka)a u orginalu idu 2-3 žlice( pa koliko vam podnese biskvi). Peći na 180°C dok ne bude pečeno, oko 30 min. Peći u kalupu od 28cm.

Preljev:

U posudu staviti šlag i čokoladu,i staviti na laganu vatru, mješati dok se čokolada ne otopi. Vrelo preliti preko vrelog biskvita. Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Krema:

Iscjediti naranče da dobijemo 3dl soka.Sok i 2dl mlijeka staviti da provre a umutiti 3 pudnga od vanilije i 1dl mlijeka sa 5 žlica šećera.

Smjesu od pudinga dodati u mlijeko,dobro miješati i skuhati kao puding. Kremu ohladiti. Šlag dobro umutiti i promješat sa ohlađenom kremom. Kremu preko biskvita ravnomjerno nanjeti.

Glazura:

Čokoladu iskomadati i staviti je u dublju posudu.Šlag da zavrije na laganoj vatri pa ga preliti preko čokolade. Dobro miješati dok se čokoalada ne otopi, ostaviti da se hladi 2-3 sata. Ohlađenu kremu dobro izmiksati mikserom i preliti preko torte.

Posluživanje:

Ja nisam radila ovu glazuru nego sam radila Hrskava čokoaladna glazura

izvor:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar