PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 23. siječnja 2016.

MARCIPANI

Sastojci:

Biskvit
15 dag šećera u prahu
15 dag mljevenih oraha
15 dag margarina (maslaca)
10 dag brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
4 bjelanjka

Žuti sloj
4 žutanjka
15 dag šećera

Smeđa krema
10 dag mljevenih oraha
3 žlice mlijeka
5 rebara čokolade za kuhanje
10 dag šećera
15 dag margarina (maslaca)

plus mljeveni orasi-za posipanje

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180. Dobro izmiksajte mljevene orahe sa šećerom u prahu i rastopljenim margarinom pa im dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju ručno umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u pleh i pecite 20-ak min.

Žutanjke i šećer dobro pjenasto izmiksajte u “šato” i time premažite gotovi biskvit.

Pećnicu smanjite na najslabije (50 Celsiusa) pa kolač vratite natrag na sušenje, dok se sloj žutanjaka ne osuši, na oko 2 sata. Možete kasnije i povećati temperaturu na 100 pa će brže biti gotovo.

Izvadite pa premažite smeđom kremom: mlijeko, čokoladu, šećer i margarin rastopite. Kad provrije, ovime prelijte mljevene orahe-sve dobro izmješajte. Premažite preko žutog sloja i posipajte mljevenim orasima
Posluživanje:

Kolač je izdašan, fin i prigodan za blagdane jer može dosta stajati!

Ostavite da se kolač ohladi-da se krema dobro stegne pa režite na kockice/štangice.

izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar