Voljela bih da slika kaže više od riječi, no nisam posebno zadovoljna izvedbom, ali rezultatom jesam. Savršeno čokoladno čudo od torte čak i za one koji nisu ljubitelji “beze” kora. :)
Sastojci:
8 osoba
Beze kore
7 bjelanjaka
500 gr šećera
2 žlice kakaa
Ganache krema
250 gr tamne čokolade (najmanje 70% kakaa)
500 ml slatkog vrhnja
Glazura
100 gr čokolade po želji
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica maslaca
prstohvat soli
Priprema:
Umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg. Dodavati žlicu po žlicu šećera, neprestano miješajući. Na kraju dodati kakao.
Obložiti tri pleha papirom za pečenje. Na papirima nacrtati tri kruga. Masu od bjelanjaka rasporediti u tri kore i peći na 110C oko 1, 5 sat. Nakon 1, 5 sata isključite pećnicu i ostavite kore da se ohlade.
Za ganache kremu zagrijte 250 ml slatkog vrhnja, ali ne do vrenja te prelijte preko čokolade i dobro promiješajte da dobijte glatku kremu. Ostavite 20-ak minuta da se ohladi, a za to vrijeme izradite preostalih 250 ml slatkog vrhnja u čvrsti šlag. Izrađeno vrhnje umiješajte u ohlađenu kremu i ostavite da se potpuno ohladi.
Na prvu koru stavite polovicu kreme, a na drugu koru drugu polovicu kreme.
Za zadnju koru napravite glazuru tako da zagrijete 100 ml slatkog vrhnja (ja sam koristila vrhnje za kuhanje jer je manje masno) te prelijte po čokoladi (u ovom sam slučaju koristila “Kolumbo” čokoladu). Kad dobijete glatku kremu dodajte
maslac i sol te dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta i prelijte po torti. Ukrasite bijelom čokoladom, mrvicama karamele ili ostavite “bez ičega”. :)
Posluživanje:
Tortu držite u hladnjaku. Prije posluživanja izvadite na nekoliko minuta da se opusti!
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar