PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 1. siječnja 2016.

KOLAČ S MAKOM

Sastojci KORE 12 jaja 200g šećera 3 žlice brašna 200g mljevenog maka 1 prašak za pecivo Dolcela FIL 12 žumanjaka 250g šećera 4 žlice ustina 1 margarin 1/2 l mlijeka Priprema 1. KORE Izraditi mikserom 12 bjeljanjaka postepeno dodavajući šećer. Kada bjeljanci postanu čvrsti žlicom umješati u njih brašno, mak i prašak za pecivo. Podijeliti smjesu na 3 jednaka dijela i peći 3 kore u plehu 35x35 na 180°C. 2. KREMA Pomješati žumanjke, gustin i malo mlijeka od pola litre.Ostatak mlijeka staviti kuhati s šećerom. Ukuhati smjesu kada mlijeko zakuha i maknuti s vatre kada se zgusne. Kada se ohladi umješati 1 margarin sobne temperature. 3. Za gornju koru ostaviti malo fila i posipati makom ili ribanom čokoladom. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar