petak, 1. siječnja 2016.
KOLAČ S MAKOM
Sastojci
KORE
12 jaja
200g šećera
3 žlice brašna
200g mljevenog maka
1 prašak za pecivo Dolcela
FIL
12 žumanjaka
250g šećera
4 žlice ustina
1 margarin
1/2 l mlijeka
Priprema
1.
KORE
Izraditi mikserom 12 bjeljanjaka postepeno dodavajući šećer. Kada bjeljanci postanu čvrsti žlicom umješati u njih brašno, mak i prašak za pecivo.
Podijeliti smjesu na 3 jednaka dijela i peći 3 kore u plehu 35x35 na 180°C.
2.
KREMA
Pomješati žumanjke, gustin i malo mlijeka od pola litre.Ostatak mlijeka staviti kuhati s šećerom. Ukuhati smjesu kada mlijeko zakuha i maknuti s vatre kada se zgusne.
Kada se ohladi umješati 1 margarin sobne temperature.
3.
Za gornju koru ostaviti malo fila i posipati makom ili ribanom čokoladom.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar