Ove atraktivne štangle su posne a mogu biti i mrsne ukoliko koristite mleko umesto vode i keks petit ber umesto posnog keksa..
Sastojci:
2 lista oblandi
200 gr šećera
1,5 dl vode
200 gr margarina
3 kašike kakaoa
150 gr mlevenog keksa
oko 100 gr celog keksa
150 gr seckanih oraha
nekoliko kašika džema od kajsija
Priprema:
U odgovarajući sud ušpinujte šećer sa vodom, dodajte margarin i kakao i mešajte dok se sve ne otopi i sjedini.vruće dodajte ml. keks i orahe i sve dobro sjedinite. Sklonite sa vatre.
Listove oblandi premažite marmeladom koju ste malo zagrejali.
Stavite na tacnu jedan list oblande, poređajte keks, preko njega nanesite fil, ponovo red keksa i preko njega drugi list oblande sa premazanom stranom. Pritisnite oblandu da se lepo zalepi za keks. Po želji preko stavite preliv od posne čokolade, višanja i sl.
Ostavite da se ohladi i stegne, pa secite na željene štanglice.
izvor:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar