Sastojci
200 g čokolada za kuhanje
100g maslaca
4 jaja
6 žlica šećera
1 Vanilin šećer
4 žlice Glatkog brašna
1 žličica Praška za pecivo
1 žlica čokoladnog namaza ( npr. Nutelle, Lino lade, bilo kojeg sl.)…
200g bijele čokolade
300 ml slatko vrhnje za šlag
1 Želatina
prstohvat soli
Priprema
1.
Kalup promjera 26 cm
Prvo pripremiti bijelu kremu: na pari istopiti bijelu čokoladu u slatkom vrhnju,kuhati dok se malo zgusne. .Kad se ohladi staviti u frižider dok pripremite biskvit.
2.
Na pari istopite čokoladu za kuhanje s maslacem. U međuvremenu odvojite žumanjke i bjelanjke i žumanjke izradite s šećerom i vanilin šećerom. Smjesi dodate istopljenu čokoladu i žlicu čokoladnog namaza i ponovo izmiksate, a onda dodati pomiješano brašno s zlićicom praška za pecivo.
3.
Toj smjesi dodati izrađene bjelanjke s prstohvatom soli (pažljivo umiješati). Peći na 180°C oko pola sata.
4.
Kremu od bijele čokolade i vrhnja izradite mikserom i dodajte mu želatinu prema uputama s vrećice.
Kad se biskvit ohladi premazati ga kremom i ukrasiti po želji.(prije kreme možete ga poprskati s malo mlijeka ili kakaa). Najbolja je kad odstoji preko noći, al mi smo jeli već nakon par sati.
Dobar tek!
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar