PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 23. siječnja 2016.

FORTUNA TORTA

Sastojci:

Za kore:

– 15 belanaca

– 3 žumanceta

– 15 kašika šećera

– 25 kašike mlevenih oraha

– 15 kašika mlevenog keksa

– 3 dl soka od kajsija

Za fil:

– 12 žumanaca

– 12 kašika šećera

– 5 kašika gustina

– 5 dl soka od kajsija

– 250 g putera

– 5 dl slatke pavlake
Priprema:

Kore:

1.U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 5 kašika šećera i mutiti sve vreme. Dodati i žumance i umutiti mikserom.

2.U pripremljenu smesu dodati 8 kašika mlevenih oraha i 5 kašika mlevenog keksa, pa polako promešati varjačom.

3.Kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

4.Na isti način od preostale smese ispeći još dve kore.

5.Pečene ohlađene kore poprskati sokom od kajsija.

Fil:

1.Umutiti žumanca, šećer, gustin i sok od kajsija pa kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.

2.U ohlađenu masu dodati puter i umutiti mikserom.

3.Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.

Finalni postupak:

1.Prvu koru premazati polovinom pripremljenog fila, naneti trećinu šlaga od slatke pavlake i prekriti drugom korom.

2.Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se potrošio pripremljeni materijal.

Dekorisati preostalom trećinom slatke pavlake.

Izvor: smazime.com

Nema komentara:

Objavi komentar