Sastojci:
Za kore:
– 15 belanaca
– 3 žumanceta
– 15 kašika šećera
– 25 kašike mlevenih oraha
– 15 kašika mlevenog keksa
– 3 dl soka od kajsija
Za fil:
– 12 žumanaca
– 12 kašika šećera
– 5 kašika gustina
– 5 dl soka od kajsija
– 250 g putera
– 5 dl slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1.U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 5 kašika šećera i mutiti sve vreme. Dodati i žumance i umutiti mikserom.
2.U pripremljenu smesu dodati 8 kašika mlevenih oraha i 5 kašika mlevenog keksa, pa polako promešati varjačom.
3.Kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
4.Na isti način od preostale smese ispeći još dve kore.
5.Pečene ohlađene kore poprskati sokom od kajsija.
Fil:
1.Umutiti žumanca, šećer, gustin i sok od kajsija pa kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.
2.U ohlađenu masu dodati puter i umutiti mikserom.
3.Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
Finalni postupak:
1.Prvu koru premazati polovinom pripremljenog fila, naneti trećinu šlaga od slatke pavlake i prekriti drugom korom.
2.Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se potrošio pripremljeni materijal.
Dekorisati preostalom trećinom slatke pavlake.
Izvor: smazime.com
Nema komentara:
Objavi komentar