Sastojci
100 + 90 g šećera
3 jaja
3 žumanjka
60 g kakaa u prahuu
250 g fine tamne čokolade
2 dcl mlijeka
3 dcl slatkog vrhnja
100 g keksa amaretta, usitnjenih u kuhinjskom blenderu
Koraci pripreme
1 U manju zdjelu uspite 100 g šećera i dodajte malo vode (da jedva prekrije šećer). Kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se šećer ne otopi. Zatim kuhajte još 5 minuta dok šećer lagano ne potamni.
2 Karmelizirani šećer ulijte u kalup za terinu. Čokoladu i dcl vrhnja rastopite na pari, a zatim ostavite po strani da se malo ohladi. Mikserom pomiješajte jaja, žumanjke, kakao i 90 g šećera, a zatim umiješajte otopljenu čokoladu i samljevene amarette.
3 U zdjelici zagrijte mlijeko i slatko vrhnje dok ne postane mlako/toplo te na kraju dodajte u smjesu jaja i čokolade neprestano miješajući. Smjesu ulijte u kalup za terinu. Kalup stavite u veći pleh za pečenje te u njega ulijte vruću vodu do visine kalupa za terinu. Pecite 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
4 Izvadite iz pećnice, pa iz pleha s vodom te ostavite da se ohladi, a zatim spremite u hladnjak.
http://dobrahrana.jutarnji.hr/
Nema komentara:
Objavi komentar