PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 23. siječnja 2016.

BRZA MAKOVICA ZA SAT VREMENA

Ovaj kolač se brzo i jednostavno priprema i to u svega sat vremena. Vrlo je ukusan i mekane teksture stoga ga možete pripremiti dan ranije kako bi vas dočekao na stolu već idućeg dana u jutarnjim satima uz šalicu kave ili čaja.

SASTOJCI:
7 jaja
15 dag maslaca ili margarina
25 dag šećera
25 dag maka
2 dl zašećerenog mlijeka
7-8 dag grožđica
limunov sok

PRIPREMA:
Žutanjke, maslac i šećer pjenasto izmiksajte. Mak skuhajte u zašećerenom mlijeku i nakon toga ohladite. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Nakon što se mak ohladio dodajte ga u kremu od žumanjaka koju ste ranije napravili, a poseban će okus kolaču dati strugana korica limuna, limunov sok.
Kada ste to sve dobro izmiješali na samom kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijte u tepsiju po vašem izboru koju ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 1/2 sata na temperaturi od 180-200°C (453-473 K).

Želite li makovici dodati još malo slatkog okusa premažite ju marmeladom na način da kolač prerežete na pola i premažete ga u malo debljem sloju.

Izvor: savjetnica.com

Nema komentara:

Objavi komentar