PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 23. siječnja 2016.

SOČNE ORAH KOCKE

Jedan sočan kolačić sa orasima i čokoladom…
Sastojci:

Biskvit (kalup 24)
2 jaja
80 g šećera
30 g Kakaa u prahu Dolcela
150 ml ulja
150 ml mlijeka
60 g mljevenih oraha
150 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
naribana korica naranče
60 g ribane tamne čokolade

Fil
izmrvljena kora biskvita
50 g tamne čokolade

20 g maslaca
100 ml vruće vode
150 g đema od jagode
50 g mljevenih oraha
naribana korica naranče

Čokoladna glazura
70 g tamne čokolade
50 g mliječne čokolade
150 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Za biskvit odvojite žumanjke od bjelanjaka.

Bjelanjke istucite sa 50 g šećera u čvrst snijeg.

Žumanjcima dodajte preostalih 30 g šećera i istucite dok ne udvostruče volumen.

Dodajte polako ulje,mlijeko,koricu naranče.

Povežite mikserom.

Dodajte prosijano,brašno,prašak za pecivo,kakao.

Povežite mikserom i na kraju dodajte mljevene orahe i ribanu čokoladu.

Spojite špatulom ,pa umiješajte snijeg od bjelanjaka ručno.
Pecite na 180C-25 min ili na 170C-35 min.

Provjerite čačkalicom.

Ohladite pečeni biskvit i prerežite na pola.

Prvu koru stavite na pladanj za serviranje i malo navlažite sa vodom i rumom cca 50 ml vode i 1 žlica ruma.Više navlažite rubove.

Za fil izmrvite drugu koru biskvita.

Na laganu vatru stavite maslac i čokoladu i miješaljte dok se maslac i čokolada ne otopi.

Ulijte vruće na izmrvljeni biskvit,dodajte vruću vodu đem,rum,orahe i koricu naranče pa povežite (najbolje vilicom )sve sastojke.

Mora vam biti više kremasta smjesa,ako je gusto stavite još malo vode ili soka naranče.

Premažite fil preko biskvita.

Preporučam slaganje u obruču da možete ljepo namazati fil.

Staviti na hlađenje da se malo fil stegne.

Na ohlađeni fil izlijte čokoladnu glazuru.

Za glazuru topite čokoladu u vrhnju za šlag na laganoj vatri.

Dekorirati po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar