Potrebno je
150 g šećera
3 kašike vode,
100 g mlevenih badema,
100 g mlevenog keksa,
50 g krupno seckanih propečenih badema
ZA KAFENI GANAŠ
125 ml slatke pavlake,
1 kašičica jake nes kafe,
125 g crne čokolade
Priprema:
Šećer istopite da dobije zlatnožutu boju, pa prelijte vodom i mešajte dok se ne istopi. Potom sklonite s vatre, dodajte mlevene bademe i keks i mešajte dok se sve ne ujednači. Od ohlađene smese pravite medaljone i svakom u sredini napravite udubljenje za fil. Uvaljajte svaki medaljon u krupno seckane, propečene bademe, ređajte ih na tacnu i čuvajte na hladnom mestu do slave jer se filuju nekoliko sati pre posluživanja. Za ganaš izlomite čokoladu na kockice.
U šerpici zagrejte pavlaku do ključanja, dodajte kašičicu nes kafe i time prelijte čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Ovu smesu možete da držite dva dana u frižideru. Pre filovanja ganaš mutite mikserom, ne duže od tri minuta. Uz pomoć šprica ispunite udubljenja na medaljonima.
Izvor: zena.blic.rs
Nema komentara:
Objavi komentar