SASTOJCI:
Za koru
• 6 jaja
• 6 kasika secera
• 6 kasika brasna
• 2 kasike kakao
• 100 ml ulja
• 1 prasak za pecivo
Za preliv
• 500 ml mleka
• 5 kasika secera
Za fil
• 200 gr prah secera
• 200 gr krem slaga u prahu
• 200 ml kisele vode
• 300 gr mlevene plazme
• 2 kisele pavlake
Za slag
• 300 gr slaga
PRIPREMA:
Ukljucite rernu na 180 stepeni.
Podmazite dublji pleh – 38cm X 24cm, npr.
Umutite jaja sa secerom onako kako vec mutite, dodajte ulje i lagano kasikom umesajte brasno, kakao i prasak za pecivo.
Isipite smesu u pleh i pecite 15 minuta.
Za to vreme otopite secer u hladnom mleku i kad izvadite pecenu koru, prelijte je.
Umutite secer u prahu i slag sa kiselom vodom, dodajte pavlaku i mleveni keks i lagano sjedinite.
Prelijte to preko kore u plehu i odozgo stavite slag po zelji.
Slag kremu za odozgo sam mutila isto sa kiselom vodom, ovu kolicinu sa 3dl, a mozete staviti i drugi slag, od cokolade ili slag penu ili slatku pavlaku… Ne mozete da ga pokvarite u svakom slucaju!
POSLUZIVANJE:
Kolac je izadasan, puna ona velika djuvecara, a kad se ohladi tako se lepo reze vrelim nozem, kao skalperom 😉
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar