PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

ČOKOLADNA TORTA ..TEŠKOM MUKOM DOBIVEN RECEPT IZ JEDNOG VRHUNSKOG RESTORANA

Sastojci:
Biskvit
5 jaja
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo

Krema:
500 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
2 žlice šećera
500 ml vrhnja za kuhanje
1 šalica gorke kave

Priprema:

Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kavu dodati trečinu orahovca i ruma te s time namočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.



U posudi smiksati omekšani maslac i 2 žlice šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
” Staviti vrhnje da zavri potom uliti u čokoladnu smjesu te dobro izmiksati.

Nanjeti kremu preko biskvita i držati u hladnjaku najmanje 24 sata prije serviranja.

Posluživanje
Servirati s šlagom.
Dobar tek !:)

izvor: coolinarika .com

Nema komentara:

Objavi komentar