Potrebno je:
2 šoljice kikiriki putera,
125 g putera,
400 g šećera u prahu,
100 g čokoladnih pirinčanih pahuljica
ZA GLAZURU
350 g kvalitetne crne čokolade,
100 g mlečne čokolade,
70 g putera
Priprema:
Obe vrste putera stavite u posudu za mućenje i ostavite da omekšaju. Ako je potrebno, stavite ih na toplije mesto, ali pazite da se ne istope. Dodajte šećer u prahu i mutite mikserom da smesa postane penasta. Ubacite pirinčane pahuljice i laganim mešanjem sjedinite. Preručite smesu na poslužavnik, rastanjite je i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan od nje odvajajte manje komade, pravite kuglice i stavljajte ih na tacnu obloženu pek-papirom. Bombice stavite na 15 minuta u zamrzivač, pa počnite da pripremate glazuru. Obe vrste čokolade i puter otapajte lagano na pari. Svaku kuglicu nabodite na čačkalicu i umačite kratko u glazuru. Stavljajte bombice na rešetku da se ocede, a kad se čokolada ocedi i stegne, svaku bombicu stavite u papirnu korpicu. Ovim bombicama nije potrebna nikakva dekoracija jer su zaista lepe.
Izvor: zena.blic.rs
Nema komentara:
Objavi komentar