PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

četvrtak, 21. siječnja 2016.

EGIPATSKA TORTA

…prilagođena našem ukusu…
Sastojci:

Biskvit
15 Belanaca
15 kašika Šećera
3 kašike Brašna
300 g Mlevenih lešnika

Fil I
15 Žumanaca
15 kašika Šećera
5 kašika Brašna
4 vanil Šećera
500 ml Mleka
250 g Margarina

Fil II
500 ml Slatke pavlake
Topljeni šećer
200 g Mlevenih šećera

Topljeni šećer

200 g Šećera

Priprema:
Topljeni secer: Secer zagrevati, otopiti i izliti na na papir za pecenje. Ostaviti da se ohladi i izlomiti na komadice.

Sve lesnike prvo propeci, potom samleti.

Biskvit: Belance mutiti sa secerom, u tu smesu dodati lesnik i brasno. Od ove mere dobiju se 3 kore (ja sam pravila jednu ipo dozu, zato sam imala 5 kora), sto znaci da na jednu koru ide 5 belanaca, 1 kasika brasna, 5 kasika secera, 100g mlevenih lesnika. Peci na 200 stepeni.

Fil I : Skuvati zumanca, i brasno u mleku. (kao za puding). Ohladiti. Mutiti margarin sa secerom i vanil secerom. Zatim mutiti mikserom ove 2 smese.

Fil II: Izmutiti slatku pavlaku, dodati lesnike.

Slaze se na sledeci nacin : Biskvit, fil I, fil II, topljeni izlomljeni secer, biskvit…:

izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar