Čokoladna mliječna torta,zašto mliječna? zato,što se ganache krema radi s mliječnim čokoladama i u principu puno je laganija,ukusnija i sočnija nego kad se dodaje tamna čokolada za kuhanje.ako niste radili na ovaj način preporučujem;)
Sastojci:
10 osoba
za kakao-biskvit porebno je.
3 jaja srednje veličine
6 vrhom punih žlica šećera
1 vanilin šećer Dolcela
6 žlica ulja
6 žlica mlake vode
6 vrhom punih žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
3 vrhom pune žlice kakaa ili čokolade u prahu
1 prašak za pecivo Docela
za mliječnu ganache kremu potrebno je:
5 mliječnih čokolada
400ml. slatkog vrhnja za šlag
1 vanilin šećer Dolcela
Priprema:
za biskvitno tijesto
pjenasto tucite jaja sa šećerom i vanilin šećerom.dodajte ulje i mlaku vodu.
brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom-ili čokoladom u prahu.
smjesu za biskvit dobro izmiješajte i ulijte u okrugli kalup za tortu/26 cm.prethodno obložen papirom za pečenje.kakao biskvit prerežite na pola/prethodno ga malo prohladite.natopite sa čokoladnim mlijekom/prije nadjevanja torte.
za nadjev
čokolčadni nadjev kuhajte da uzavri,kada se zgusne skinite s vatre,da se malo ohladi,ali neprestano miješajte.
u kalupu formirajte tortu i po vrhu prelijte čokoladni ganache,ohladite je prvo na sobnoj temperaturi,pa sat vremena u zamrzivaču.izvadite ,skinite kalup-obruč i ukrasite po želji čokoladnim i šarenim bobončićima i stranice s čokoladnim keksima.
Posluživanje:
tortica je spremljena za nećakinjin 18. rođendan.
Draga naša Lana sve najjjj od srca i da ti se svi lijepi snovi i želje ispune.
ps. ako večeras ostane,komadić, biti će i presjek:)))
moj savjet,ako nemate vremena za pripremiti domaći kakao-biskvit,možete kupiti i biskvitne tamne kore za tortu/400g.
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar