PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

četvrtak, 28. siječnja 2016.

NEBO BOJE NARANDŽE

NEBO BOJE NARANDŽE
acer1 | January 6, 2016 | Kolači | No Comments


nebo-boje-narance-9cfb4173ebb5207cd178bb3f23d9efab_view_l

Inspirirana okusima zime, sočan biskvit i lagane kreme stopljeni u nebo boje naranče za sve ljubitelje ovog voća i čokolade… Dobar tek!
Sastojci:

Biskvit:
2 jaja
75g brašna
40g šećera
35g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 žličica praška za pecivo
2 žlice soka od naranče
2 žlice nutelle
Krema od čokolade:
300ml slatkog vrhnja
100g mliječne kuverture
100g mljevenih lješnjaka
1 žlica nutelle
Krema od naranče:
4 listića želatine
60g šećera

5 naranči

150g creme fraiche
150g kiselog vrhnja
300ml slatkog vrhnja

Priprema:
Pećnicu zagrijati na 180°. Odvojiti bjelanjke o žumanjaka. Bjelanjke čvrsto izmiksati, dodati šećer i vanilin šećer, potom žumanjke. Brašno i prašak za pecivo pomiješati te umiješati u smjesu. Na kraju dodati sok od naranče, kratko miksati na najmanjoj brzini, te potom uliti u kalup za torte (26 cm). Staviti peći. Gotov biskvit ohladiti.

Čvrsto izmiksati slatko vrhnje, dodati čokoladu otopljenu na pari i nutelu. Umiješati lješnjake. Premazati preko biskvita. Staviti u hladnjak da se malo stisne.

Namočiti želatinu u hladnoj vodi. Svježe naranče oguliti, te u posudi štapnim mikserom napraviti pire. Odvojiti kroz cjedilo sok (200 ml). Šećer karamelizirati (svjetlo smeđe) u manjoj posudi. Deglazirati sa sokom od naranče. Na pola skuhati (dok ne postane sirup) i pustiti da se malo ohladi. Želatinu otopiti u toplom sirupu. Brzo umiješati creme fraiche i kiselo vrhnje i pire. Staviti u hladnjak da se smjesa malo stisne. Čvrsto izmiksati slatko vrhnje. Pažljivo umiješati slatko vrhnje u kremu od naranče. Premazati preko kreme od čokolade.

Posluživanje:

Prije posluživanja po želji, 30 min staviti u hladnjak.

izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar